• +36-70/883-5060
  • rpm@chiptuner.hu | 2750 Nagykőrös, Rózsa u.

Benzin Tuning

Benzin Tuning

Benzines Tuning a Chiptuner által
Master in Performance

A Chiptuner, Master in Performance, az ECU beállításokat az Ön igényeihez igazítja úgy, hogy a lehető leggazdaságosabb és legmegbízhatóbb működést biztosítja. Legyen szó turbó benzines, vagy szívó benzines motorokról, melyeket fedélzeti computer vezérel (ECU).

A nyereség a motor típusától függ legyen szó turbófeltöltős vagy szívó benzines motorról. A legnagyobb nyereséget a turbófeltöltésű motorokon lehet elérni többek között a turbó nyomás fokozásával. A szívómotorokkal általában szolidabb nyereséget lehet elérni az üzemanyag befecskendezés módosításával, nagyobb szívóbenzines motorok estében ez akár 10% – 15%-os teljesítmény növekedést érhetünk el.

A Torque – diagrammal​

Az alábbi két diagrammon tuning előtti (bal) és tuning utáni (jobb) állapot figyelhető meg. A két diagramot összehasonlítva látható a változás, hogy a kiindulási pont (az eredeti) alacsonyabb fordulatszámról kezdi kifejteni a nyomaték hatását.

Az alábbi példában a tuningot megelőző (kék) turbó nyomás vezérlés összehasonlítása látható, a teljesítmény hangolt turbó nyomással (piros). Ezen megfigyelhető a turbó nyomás tuningot követően a nyomás illetve a teljesítmény növekedés.