• +36-70/883-5060
  • rpm@chiptuner.hu | 2750 Nagykőrös, Rózsa u.

Stage 1 2 3

Stage 1 2 3

A "Szakaszok vagy STAGE-ek"...

Az autó elektronikájának (ECU) módosításakor az alábbi szakaszokat, másnéven STAGE-eket különböztetjük meg. Ezek felsorolása 1-től 3-ig van meghatározva, ennél magasabb besorolás nem létezik az autó elektronikájának (ECU) módosításában.
Az alábbiakban részletezzük a szakaszok/ STAGE-ek tartalmát.

STAGE 1: az autó alapvető erejének és gazdaságosságának finom hangolása.

Ami a POWER hangolás alapvetően a minél nagyobb lóerőre és nyomatékra összpontosít a gazdaságos fogyasztás háttérbe helyezésével. Ez a beállítás módosítás azok számára kiváló választás, akik kizárólag megnövekedett lóerő és nyomaték elérést szeretnék a STAGE 1 -nek köszönhetően.

A GAZDASÁGOS hangolás a megnövelt lóerő és nyomaték pár mellett a gazdaságos fogyasztásra is nagy hangsúlyt fektet, ezáltal egy tankolással sokkal hosszabb távot tehet meg jobban optimalizált és erősebb motorral – például a Ford Fiesta kézi sebességváltóval, jó állapotban, ez csaknem 100 km extra pluszt jelent. Körülbelül 560 km helyett 640 km-től 660 km-ig képes megtenni. Attól függ: városi út vagy autópálya, hány személyt szállít stb.

STAGE 2: ebben a variációban egy már meglévő módosítás fejlesztése történik, mely magában foglalhatja nagyobb turbót, intercooler (turbó levegő hűtő) ezek mellett más fizikai egység telepítését is jelentheti.
Ehez a STAGE-hez tartozik továbbá a tapasztalatok alapján történő, konkrét viselkedési igényeket kielégítő további tuning.

Peldául, egy Audi A4 nagyobb turbot kap akkor az már illik hozzá írni, hogy a turbóban rejlő töbletet rendesen ki lehessen használni, ne csak extra 30% használjon, hanem 70% – 100% -ig használja ki.

Lássuk be, 10-ből 9 ember azért rak rá nagyobb turbót hogy jobban lehessen vele menni.

STAGE 3: már jelentősebb szerkezeti és beállításai módosításokról beszélhetünk.
Legyen az személyautóból túraautóvá alakítás, esetleg hatékonyabb pályaautóvá alakítás versenyzési céllal a harmadik szakasz mindent magában foglal. További módosítási szakaszok nem léteznek.